Wednesday, May 25, 2011

Jet lag

Aziz, aziz..Kalau kat malaysia, pukul 7pm-5am aziz cop mase tido die.. Adelah terbangun 2,3 kali mintak susu or tukau lampin.

Di Manchester, pukul 11am=7pm waktu malaysia! Aziz masih tak pandai nak bezakan malam & siang kat sini, belum pandai adjust timing(maknye pun serupa).. Lalu tepat jam 11am, aziz pun start merengek nak tido. Tidonye pulak panjang, sampai pukul 5petang!(tu pun sebab maknye kejutkan)

Nak dijadikan cerite, time aziz tido ni lah best maknye dapat berehat! :) Best2. yang kurang bestnyer, nanti pukul 2-3 pagi aziz tak mau tido,nak main la katakan.terbukak luas je mata die. Jadi, maknye pun main ngan aziz sampai die penat dan tido..
Yang bestnye, subuh kat sini pukul 3.15 pagi! jadi aziz bangun tu sebab nak kejut maknye solat subuh semenanye. Memang anak soleh kesayangan mama lah!

gambar tak banyak yang nak diupload sebab belum amik gamba.. terimalah gamba aziz tido! :D

_peace_

Monday, May 23, 2011

Hari ini tak sesejuk semalam

Salam sejahtera dan rahmat Allah ke atas kamu!

0705, Manchester :)

Alhamdulillah, ummu Aziz, abu aziz & Abdul Aziz selamat sampai di London semalam. Sesampai di pintu keluar airport, bersinar2 mata mak & bapak menyambut wajah baru dalam keluarganya, Aziz!

Kami pun nek keta utk ke rumah di manchester. Perjalanan selama 13 jam dalam flight tak begitu terasa sebab dapat tido dgn nyenyak walaupun terkadang Aziz membukak loudspeaker nye mintak susu. Alhamdulillah susu masih cukup utk isi perut Aziz dalam flight walaupun ummu aziz kurang mnum air kat langit[walaupun banyak sky juice].

Sesampai di kota penjajah, terasa diri begitu asing.mencari2 wajah melayu di bumi orang. Tak jumpenye..org jepun n cina adela sikit2. Terasa diri menjadi tontonan segolongan orang. Mungkin kerana tudung di kepala? Terrorist? Watsoever! Teringat dengan hadis, "..maka beruntunglah orang yang asing itu!" ya Allah, golongkanlah kami dalam golongan yang asing itu :) hari ni matahari agak terang..Semoga hari ni panas sikit..Semalam agak sejuk di sini (13 celcius agak sejuk bagi ummu aziz, mungkin tidak bagi yang lain :))

To be continued...
Published with Blogger-droid v1.6.9

Saturday, May 21, 2011

Cuti Cuti Cuti


Assalamualaikum warohmatullahi wabarokaatuh, dear readers!

Di kesempatan yang tak berapa nak sempat ni, Ummu Aziz nak mengucapkan tahniah mucho2 kepada semua teman seperjuangan 13th legacy, batch kesayanganku kerana berjaya lulus dengan warna yang beterbangan (flying colours) pada peropesenal exam yang lepas. Jumpa kalian 3rd year karang, insya Allah!

Buat semua yang mendoakan kami, jazaakumullahu khoiron jazaak,.

Ucapan kedua nak ditujukan kepada kakak Ummu Aziz, Nur Izzati Ishak.Tahniah jugak, sebab dah habis study..seronoknyer. Semoga menjadi doktor muslimah & mukminah yang comel :)
Ucapan ketiga kepada classmate merangkap PBL mates,Kak Aishah & Che Hidayat yang bakal mendirikan baitul muslim tak lama lagi. selamat menempuh alam rumahtangga. Bestnyer tengok ramai kawan2 dah kahwin ni. Nanti lenkali ade mase kite citer2 pasal kawin ye :)

Sekarang semua orang dalam mood cuti..Ummu Aziz pun tak ketinggalan. Cuti kali ni diharapkan dapat dimanfaatkan sebaik-baiknya & sepenuhnya bersama Abdul Aziz!! Alhamdulilllah :)

Ni lah salah satu kelebihan berkahwin tyme belajor nih.. Boleh cuti lama2 dengan si comel anda!

Rancangan cuti kali ni, Ummu Aziz nak bercutilah! Kat, mane? jeng3.. lenkali la Ummu Aziz cerite lagi.

Apa kabar Aziz?

Saya sihat kawan2! Tadi saya pergi window shoppiying dengan nenek. Tangok ape yang saye buat!

Saye kat mane ni? (aziz tak biase dok atas bende tu)


Haa, sekarang saye dah pandai sandar atas mende biru ini!


Siap gelak2 lagi..happy yer jalan ngan oma



Saaayang mama!


_PEACE_
^^,


Friday, May 6, 2011

Naik pangkat

Apokobondonyo yg nek pangkat ni jang?

Sempene besday aziz ke 6 bulan, mama Aziz pun bawak si baby slim ni pergi cek up n vaksin ter last buat tahun ni! Yes! Sian aziz tiap bulan kne injek..

Result utk cek up kali ni:
Berat aziz 7.2kg
Panjang(aziz belum layak dikatakan tinggi) 71cm! Aziz panjang le..

Ok back to the topic. Pabila umur baby masuk 6 bulan, nurse akan nasihat mak2 baby utk start weaning ( memperkenalkan makanan kat baby) walaupun ade yg start weaning lebih awal.

Walaupun mama aziz berat hati..huk3..tapi terpakse la kan,utk kebaikan baby jugak.

Jadi dengan rasminya, semalam, 6 mei 2011, pee Aziz telah dinaikkan pangkat kepada najis mutawasitah..wawawa mama Aziz sangat sedih. Pasni takleh renjis2 dah kat kencing aziz. Takpe2.diriku telah menerima kenyataan itu sob sob..

Berita gumbiranya pulak, aziz suke makan! Yeay! Bolela tambah berat lagi kan aziz? Kalau tak slim melim je la anakku sorang ni. Menu pertama Aziz: bubur nasi +labu+kismis. Sodapp..mama ada try sikit.hihi.

inilah saya! Saya suka angkat kaki ke perut.nak belaja merangkak la katekan.

Baiklah, mama Aziz nak studo dulu.hehe.. Sayonara!

..Peace..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Thursday, May 5, 2011

Happy mother's day!




This entry is specially dedicated to my beloved ummi,
Sharifah Fatimah Wan Abdullah!

n

makku sayang,
Asmah bt Othman..

Thanks for everything mamis! Dah jadi mak org ni baru tau susahnye nak jaga anak tau.
And, not forgotten, to mother-to-be, insyaAllah, Kakti!

Semoga menjadi ibu yang terbaik utk mujahid/mujahidah comel tu :)

Love all of you soooooo muchh!

Mmuahh2!


Sunday, May 1, 2011

Happy 1/2 birthday!


Assalamualaikum kawan2..
Hari ni,2 Mei 2011, umur saya genap 6 bulan.
Alhamdulillah..
Doa mama, semoga Aziz membesar dgn sihat dan kuat! Hehe. Aziz jadi anak soleh mama baba k! Jadi panglima kepada adik2 & ummah ye!

Love,
..Mama baba..

P/s; x lame lg saya dapat kazen baru! Yey!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...