Tuesday, March 29, 2011

Abdul Aziz Al-Hakim

Orang :"Siapa nama anak?"

saya : "Abdul Aziz"

Orang : "Simple nya nama.."

saya : ":).."


name saye aziz!

Di kala org bagi nama anak mantap2, Dengan Darwish, Danish, Aish, Haikal, Akif, Atiq, & memacam lagi nama yang supa dupa power da boom extravaganza sedap n moden,(& yg penting mempunyai maksud yang baik), mama babah Aziz bagi nama Aziz ek. Kenapa ye??


kenape mama??
Maksud Abdul Aziz :

AbdulHamba Allah
Aziz
Hakim
Yang mulia, yang kuat, kekasih
bijaksana


Babah cakap nak bagi semua nama anak lelaki "Abdul" kat depan.. (cam crita 3 abdul la plak)
Kalau anak perempuan, biar mama yang decide :) (yeyey!!)
wee!!

Kalau anda rajin google, taip Abdul Aziz Al-Hakim.. Nanti akan keluar la nama sorang pemimpin yang glemer di kalangan Shi'ah bernama Abdul Aziz Al-Hakim. Tapi kami bagi nama Aziz sebelum kenal Orang tu.. (jgn kaitkan kami dgn syiah pulak ye)

& Kalau anda perasan, ramai jugak pemimpin bernama Abdul Aziz.. Contohnya Nik Abdul Aziz @ org suka panggil TGNA, Umar bin Abdul Aziz (Nanti suroh Aziz bagi nama anak dia Umar), Abdul Aziz Al-Rantisi(bekas pemimpin Hamas) & ramai lagi!! Jadi memandangkan Aziz anak sulung & bakal memimpin adik-adiknya (insyaAllah), mama babah pun bagi nama Aziz.!

Semoga Aziz jadi pemimpin yang hebat suatu hari nanti! Aminn :)

Love u Aziz!!
Saya pakai costume bear putih! ke rabbit??ntahla mama..

Saturday, March 12, 2011

picnic in hujan

Semalam kami ber4(me,hubby,aziz n Shamiel-lil bro) picnic mandi laut! Musim hujan2 ni lah nak picnic ye. Takpe2, memandangkan ada adik, kite bawakla jejalan kat kuantan ni.. Boring plak dok ngadap dinding rumah yg kocik ni tiap hari kan Shamel??

Actually, Shamiel n hubby je mandi laut.. Aziz tak pandai berenang, so mama kena pegang Aziz sambil melihat bapak Aziz men air laut..(T.T) jeles2..

Diorang ni semenanye dah melanggar peraturan laut(ade ke?) Sebab ada bendera merah kat tepi pantai semalam.. Dad in-law cakap tu tandanya ombak besau, x leh mandi laut.. Tapi
mereka redah je ombak besar tu.. Berani ek.
Aziz tido on da way ke Teluk Cempedak(ngantuk ye!)


Dah sampai pun tido lagi? ngantuk btul Aziz eh


Best jgk tgk org mandi laut walaupun empunya badan tak dapat merasa kemasinan air laut tu. (bagus utk kulit,tau!)
Hujan rintik2 je..Tapi payung kena bukak sebab Aziz xleh kena ujan(Sayang punya pasal)

Sambil menunggu diorang melompat-lompat jumpa ombak besar, kita amik gambar!


Ni diorang tgh men ombak

Indah kan ciptaan Allah? Subhanallah! Jum berfikir tentang ciptaan Allah!!

Wassalam :)


Saturday, March 5, 2011

Aziz in his 4th month


Alhamdulillah, puteraku Aziz dah 4 bulan hari tengok dunia ni. Cantik tak dunia ni Aziz?? Jaga-jaga tau, banyak perhiasan dunia yang nampak je cantik, tapi semenanye berkulat(pelik nye analogi) ee..Jadi aziz kena persiapkan diri,jangan tertipu dengan kecantikan duniawi ni ye!

Yes, back to the topic.kita tengok perkembangan badan aziz jum!(",)
Dari dalam perut..(ni time 9 bulan tau, sempat lagi jalan2 ngan nenek ye Aziz!)


Sampai la umurnya 1jam Berat 3.65kg

1 bulan Berat 4.8kg panjang 56cm

2 bulan 5.8kg panjang 60cm

3bulan 6.3kg panjang 64.5cm

4 bulan 6.7kg panjang 67 cm


Sekarang Aziz dah pandai guling-guling..Aziz banyak cakap..Kalau mama tak layan dia pun start membebel. Pak Su dia cakap dia membebel bahasa planet Marikh. Nak blaja cakap dah Aziz ye!
Badan Aziz pun panjang. Nurse cakap "semangat nye budak ni, minum susu ape?"
Maknye pun dengan perasan cakap, "susu ibu!"
Allah dah cipta susu ibu ni sebagai susu terbaik atas muka bumi ni..So janganlah sia2kannye kan2??

Di kesempatan ni, Ummu Aziz nak ucap tahniah kepada sahabatku, Wan Thohiroh Megat Yahya atas baitul muslim yg bakal dibina..Kawan2 lain bila lagi? Dan kepada sahabat 13th legacy. jum study! pro dah sangaatt dekat.

Wallahua'lam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...