Saturday, January 29, 2011

MACAM MACAM ADA!

Belog ni makin hari makin berhabuk pulak.. jum la kita bercerita di hujung minggu ni. Jum tengok my mujahid, Aziz!


Ni gambar yang diambil 10 minit yang lepas.. Segar dari ladang :D





Another shot!







Last shot..Topi tutup mata saya mama!




Sekarang umur saya dah almost 3 months old. Saya dah boleh angkat kepala kalau ditiarapkan, saya suka berborak dengan mama, & saya suka minum susu! Orang cakap,baby membesar dengan rapid in his 3weeks, 6weeks, 3 months, & 6 months.. Boleh dipakai kot teori ni.

Nak dijadikan cerita, Aziz dah 2 minggu tak jumpa abah dia. Abah kena balik kampungnya di Manchester (poyo je) untuk melawat & menjaga adiknya di i.c.u..Adik abah a.k.a. Aunty Fafa dah 2 minggu terlibat dalam accident masa on the way ke kolej. Masuk news Manchester tu..(al-maklumlah, kat uk , accident tak sekerap di Malaysia) News nya kat sini.On the way nak ambil exam. Pendarahan dalam otak & patah tulang pinggul @ pelvic bone. Setakat ni dah menjalani 4 brain operation..Oh, perancangan Allah maha hebat,.. semoga Allah bagi yang terbaik buatmu adikku sayang :)

Dan malam ni, setelah 2 minggu tak datang kelas sampai kena postpone seminar diorang, abah nak balik! Yeyey! Aziz sangat hepi :D Walaupun family kat Manchester sedih atas 'pembalikan' abah& kakaknya.. Mak,bapak, Fattah n bangmau, boh sedeh2, lak panjang umo kita jumpa gik k..

Nak dijadikan ceritanya lagi, mama kena jaga Aziz sorang2 sebab abah takde. Perancangannya, nak stay di kampung (miri ) lepas kakak nikah, tapi kawan cakap kami dah di 'warning' sebab x datang kelas. So, mama x berani nak ponteng. Bincang punya bincang, adik bongsu, Shamiel Fikri datang Kuantan buat pertama kalinya untuk teman mama & Aziz J Dia dah selamat pulang ke Miri kelmarin. Terima kasih Shamiel!

Dan my last wish, kepada kakakku, Puan Nur Izzati a.k.a. Kakti,

"SELAMAT PENGANTIN BARU!"

Semoga menjadi isteri yang solehah & penyejuk mata suami & ibu mithali, & diredhai Allah :)
LOVE U KAKTI!

Kepada abang ipar, Encik Zulhiley binti Makmud,

"SELAMAT PENGANTIN BARU JUGAK!"

Semoga menjadi suami mithali, penyejuk mata isteri , & diredhai Allah.. Jaga Kakti leklok! Kitorang sayang Kakti..

Ni beberapa gambar Kakti nikah (gambar dicilok daripada belog ini)







bersama umi n ayah








Kek kawin Kakti









Majlis sambut menantu gak(yg baju turquoise tu abang)








Aziz pun nak masuk gambar gak! (ummi, Kakti, me n Aziz)







Wassalam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...